16. 10. 2012 Webgarden Facelift a plnohodnotná tvorba webovek na mobilu
WEBGARDEN s.r.o. představuje 16.10.2012 vylepšenou tvorbu stránek ve své aplikaci Webgarden.cz. Kromě přehlednějšího ovládání, nových funkcí a vzhledů byla zpřístupněna také mobilní editace stránek na adrese m.webgarden.cz.
„Naším cílem je poskytovat plnohodnotnou dotykovou editaci stránek. Do jaké míry budou uživatelé ochotni touto cestou sdílet obsah je otázkou – nepochybujeme ale o tom, že je mobilní editace užitečná, i proto, že ji mohou používat zrakově postižení“ okomentoval novinku Václav Kučera ze společnosti Webgarden a dodal, že nyní se hodlá vývojářský tým věnovat optimalizaci klientských stránek pro mobilní telefony.
Klasická editace stránek doznala mnoha drobných – ale významných změn. Ovládací prvky byly soustředěny na jedno místo a důležitou roli nyní hraje také barevné uspořádání. Byly odstraněny nedůležité grafické prvky a administrace byla celkově odlehčena také po technické stránce. Václav Kučera k tomu uvedl: „Zjednodušení editace je pro nás jasnou prioritou. Je to klíč k tomu, aby vynikly všechny možné funkce, které jinak uživatelé nemusejí objevit.“
Autoři stránek také mohou nyní vybírat z nabídky nových vzhledů, které využívají možností standardu CSS3 a webových fontů. Znatelně tak rozšiřují možnosti grafických úprav a usnadňují cestu k atraktivnímu designu. Klientské stránky je nově možné úzce propojit s některými sociálními sítěmi, mapami a pokročilejší uživatelé uvítají funkce pro ověření stránek pro Google Webmaster Tools nebo Google Analytics.
Webgarden je oblíbená online aplikace pro tvorbu stránek bez znalostí technologií. V ČR má tradici od ledna 2006. Mimo ČR je populární také ve Španělsku a Rumunsku. Nabízí nástroje k intuitivní tvorbě malých stránek i ke správě rozsáhlých stránek se strukturovanou redakcí.
22.01.2016 12:10:02